slider1
slider1
slider4
slider4
slider8
slider8
slider11
slider11

Klassisk massage / muskelmassage

Massage
Massage kan du få i hel- eller halvkroppsbehandling beroende på behov.
Hos mig motsvarar det behandlingar om 30, 45, 60, 75 eller 90 minuter.
Djupgående massage ökar blodets genomströmning är läkande och minskar spänningar och värk i muskler och leder samt svullnader orsakad av dålig lymfcirkulation.

Ömma och spända muskler återfår sin smidighet. Genom massagens avslappande effekt sänks också stresshormoner och immunförsvaret blir starkare.

Massagen kombineras ofta med behandling av triggerpunkter och stretchövningar. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt, och kan ofta användas som behandlingsform i olika sammanhang. Du kan även få en skön och mjuk avslappningsmassage. Det är du- och ingen annan – som bestämmer!

Varför massage?
Vår kropp är skapad för att vara i rörelse, men dagens stillasittande, ensidiga och / eller stressiga arbeten leder till spänningar i musklerna, ont i leder, huvudvärk och andra problem. Massage med olika tekniker kan förebygga dina besvär. Du blir lugn och harmonisk, muskler och kropp har en chans att självläka.

Till mig söker du vid:

  • Muskelbesvär i rygg, nacke, huvud, axlar, armar och ben
  • Träningsvärk
  • Huvudvärk och yrsel
  • Stressrelaterade symtom
  • När du känner dig sliten och trött
  • När du vill ha en kraftig massage för genomgång av dina muskler
  • Vid behov av avkoppling och avslappnande massage
massage2
Triggerpunktsbehandling
En triggerpunkt, eller muskelknuta skapar ofta smärta i en muskel och kan vara mer eller mindre aktiv. Behandlingen innebär att man genom en tryckteknik löser upp muskelknutor.

En aktiv punkt kännetecknas av att den ger en utstrålande smärta eller förnimmelse över ett visst område av kroppen då man trycker på den.
Exempelvis kan triggerpunkter på axeln stråla upp i huvudet och bidra till spänningshuvudvärk, medan punkter i sätesmuskulaturen kan stråla ner i benen och ge upphov till så kallad falsk ischias.

Det finns olika orsaker till hur dessa punkter kan uppstå. De vanligaste är statiskt ensidigt arbete, stillasittande, stress, dålig hållning och näringsbrister. Jag behandlar dessa punkter med djup massage, tryck och töjningar.